Ruutu Plus – Kokemuksia

ruutu plus kokemuksiaSuoratoistopalveluiden ja elokuvakirjastojen arvostelujen sarjassa vuoronsa saa nyt Ruutu Plus, josta sain käyttööni Ruutu Plus Viihde -paketin kolmen kuukauden kokeilujakson*. Olen käsitellyt sarjassa tähän mennessä HBO Nordicia ja SF Anytimea.

Ruutu Plus on 9,95 euron hintainen palvelupaketti, jolla käyttäjä saa Ruudun ilmaisten sisältöjen lisäksi käyttöönsä seuraavat edut:

 • Runsaasti urheilua
 • Katselu ilman mainoksia
 • Sarjojen ennakot
 • Enemmän sarjoja, leffoja ja ‭dokumentteja
 • Kanavat suoratoistona netin kautta
 • Suomenkieliset lastenohjelmat

Palvelun katalogia tuli kolmen kuukauden aikana kyllä selattua ahkerasti, mutta katselut jäivät lopulta vähälle. Ruutu Plusin ongelma minun kantiltani on valikoima. Elokuvakatalogi koostuu lähinnä sellaisista nimekkeistä, joiden katsomiseen oma elämäni on liian lyhyt. Tähän on joitain poikkeuksia: muun muassa Drive, Kuninkaan puhe ja My Week with Marilyn ovat kaikki katsomisen arvoisia elokuvia. En kuitenkaan löytänyt elokuvavalikoimasta yhtäkään elokuvaa, jota en olisi jo nähnyt kertaalleen ja johon olisin halunnut palavasti tutustua tarkemmin. Tämä kokemus toki leimaa kokemustani kaupallisten tv-kanavien elokuvatarjonnasta ylipäätään, joten tämä ei sinänsä tullut yllätyksenä.

Mitä sarjoihin tulee, suurin osa palvelun sarjoista on nähtävissä viiveellä myös ilmais-Ruudun tai television puolelta. Vain harvaa niistä katson edes satunnaisesti – säännöllisesti en yhtäkään.

Lopulta tulin kolmen kuukauden aikana katsoneeksi vain pari jaksoa Arman Pohjantähden alla -sarjaa (todella hyvää työtä, Arman!), O.J. Simpsonin murhasta kertovan Tapaus O.J. – salatut tarinat -dokumentin ja Michael Moore in Trumpland -dokumentin, joka ei tosin ole oikeasti mikään dokumentti, vaan taltiointi Mooren stand-up-esityksestä. Ruudun käyttöliittymästä tosin voisi päätellä, että kyseessä olisi dokumenttisarja, vai mitä tuumaatte:

”Katso: Jakso”, WTF? Kämmillä on väliä, sillä katselupäätökseen vaikuttaa keskeisesti se, onko kyseessä dokumentti vai dokumenttisarja.

Bulkintäyteisen valikoiman lisäksi toinen syy sille, ettei Ruutu Plusia tullut juuri käytettyä, oli se, että sitä ei ollut mahdollista katsoa PlayStationin kautta. Arman-jaksoja varten jaksoin virittää läppärin HDMI-roikalla kiinni telkkariin, Michael Mooren esityksen katsoin läppärin näytöltä matkoilla ollessani. Tällainen suoratoistopalvelun taso ei enää yksinkertaisesti riitä minulle. Palvelu toimii monissa älytelkkareissa, mikä on toki hieno juttu, mutta ei lohduta minua henkilökohtaisesti millään tavalla.

Plussaa siitä, että palvelu toimi täysin moitteetta uusimmalla Chromella ja superhitaalla taloyhtiön ilmaisnetillä (toisin kuin esimerkiksi HBO Nordic, joka tosin sekin tuntuu viime aikoina petranneen käytettävyyteen lyhyillä selaimilla).

Kenelle Ruutu Plusin viihdepaketti sitten on suunnattu? Kenen tästä kannattaa maksaa? Lisäarvo on lähinnä seuraavissa:

 • Urheilu. Penkkiurheilijat saavat varmasti paljon iloa palvelusta, pakettiin kun kuuluu varsin kattava valikoima urheilua. Veikkaanpa, että penkkiurheilijat ovat Ruutu Pulsin suurin ostajaryhmä.
 • Kanavien suoratoisto netin kautta. Mutta onko joku oikeasti valmis maksamaan tästä, kun suoratoistoa näkee ilmaiseksi telkkaristakin? Ehkäpä paljon matkustelevat ja televisiottomat minimalistit lämpenevät tälle.
 • Leffojen ja dokumenttien valikoima. Ei lämmittänyt minua, ja katalogi on Netflixiin ja HBO Nordiciin verrattuna kökkö.
 • Sarjojen jaksoja on mahdollista nähdä aiemmin kuin televisiokanavilta ja ilman mainoksia. Sopii kärsimättömille. Minä jaksan kyllä odottaa.
 • Suomenkieliset lastenohjelmat. Lapsiperheet arvostavat.

Palaan vielä vertailuun Netflixin ja Ruutu Plusin välillä. Netflix tarjoaa suunnilleen samaan hintaan laajemman ja laadukkaamman valikoiman katsottavaa – ilman mainoksia. Kotimaisia sisältöjä Netflixissä ei juuri ole, ja tässä Ruutu Plus vetääkin pidemmän korren… tai vetäisi, elleivät kotimaiset sarjat olisi katsottavissa myös ilmais-Ruudun puolella.

Ruutu Plusin valtit muihin suoratoistopalveluihin verrattuna ovat siis urheilu ja kotimaisuus. Henkilökohtaisesti en koe näitä elementtejä tärkeiksi, ja siksipä en ostaisi Ruutu Plusia, vaan pysyn edelleen Netflixin ja HBO Nordicin asiakkaana. Peukkua Ruutu Plussa ansaitsee myös siitä, että palvelu toimii teknisesti moitteetta ainakin omalla laite-sovelluskombollani.

* Sain 3 kk:n ilmaisen Ruutu Plus Viihde katselujakson pressiyhteistyön merkeissä. 

2 kommenttia artikkeliin ”Ruutu Plus – Kokemuksia

 1. Eino Hopponen

  Miten tästä pitää vielä maksaa kuukausi maksu.
  Melkein joka kerta kun menet ruutuun niin pitää koodilla aina kirjautua, ja mikä vielä pikkuisenajanpäästä sammuu ja lähtee lataamaan. Minulta kyllä palaa hihat tähän vormaattiin, jos ei kummempaa ole mitä tää on. En kyllä hyvässä mielessä kavereille mainosta RUUTUA.

  Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s