Mortal Kombat X (2015), osa 4: Who’s next?

Viime viikkoina blogissa on käsitelty jo pariin otteeseen Mortal Kombatia X:ää: Mortal Kombat X, osa 1, Mortal Kombat X, osa 2: Hahmot ja Mortal Kombat X, osa 3: Suosikit ja inhokit. Jatketaan vielä yhden postauksen verran aiheen parissa.

On tavallaan väärin liittää Mortal Kombat X -nimi tämän tekstin otsikkoon, koska nyt siirryn miettimään pelisarjan seuraavaa osaa ja hahmoja, joita toivoisin siinä  näkeväni. Asiaa on ennenaikaista pohtia, sillä sarjan seuraavasta osasta ei ole kantautunut vielä minkäänlaisia uutisia (eikä ihme, onhan Mortal Kombat X:n julkaisusta ehtinyt kulua hädin tuskin puoli vuottakaan). Esitän silti muutamia toiveita. Rajaan tällä kertaa tekstin käsittelemään ainoastaan niitä hahmoja, jotka eivät esiintyneet Mortal Kombat X:ssä pelattavina hahmoina.

Kuka tahansa kytinn

MKX-dvorah-hatutta

D’Vorah (kuvassa) ei vaikuta kaipaavan rinnalleen kumppania. Olisi silti hienoa, jos pelin hahmogalleriaan saataisiin toinenkin kytinn-rodun edustaja – ehkä tällä kertaa miespuolinen. Rodun ominaispiirteistä ei toistaiseksi tiedetä kovinkaan paljoa, joten mahdollisuuksia olisi luoda fyysisiltä ominaisuuksiltaan ties minkälainen hahmo.

Jade

jadeJade syntyi alun perin Kitanan vihreänä värimuunnoksena ja kunnostautui sittemmin tämän ystävänä ja henkivartijana. Tiettävästi Jade viettää elelee revenanttina jossakin päin Neatherrealmia. Olen kokenut Jaden pehmoisen luonteen ja kauniin edenialaisen ulkomuodon kiehtovina, joten olisi mukava päästä kokeilemaan, millainen hän on taistelijana.

Sareena

sareenaSareena vilahtaa Mortal Kombat X:ssä cameoroolissa, mutta pelattavaksi hahmoksi  häntä ei tällä kertaa kelpuutettu. Sareena on demoni, joka toimi alun perin Quan Chin henkivartijana. Sittemmin Sareena on vapautunut Quan Chin palveluksesta ja saanut käyttöönsä ihmiskehon. Sareenassa on kiinnostavaa erityisesti jatkuva häilyminen hyvän ja pahan välillä. Hän on syntyjään Neatherrealmin palvelija, mutta silti hän kokee ilmeistä vetoa hyviin voimiin.

Skarlet

skarletMy scarlet woman confined in dreams, possess my soul and vanquish me. Skarlet on esiintynyt toistaiseksi vain yhdessä pelissä eli Mortal Kombatissa (2011), johon hänet sai halutessaan ladattua maksua vastaan. Hahmon historia yltää kuitenkin kauemmas. Skarlet alkoi muotoutua jo 90-luvun alussa, kun pelaajayhteisössä alkoi levitä huhu Mortal Kombat II -pelissä esiintyvästä, Skarlet-nimisestä piilohahmosta, joka vastaa ulkomuodoltaan Kitanan punaista värivariaatiota. Huhussa ei ollut perää, mutta pelin tekijätiimi otti ideasta kopin ja kehitteli sittemmin Skarletista oikean hahmon. Skarlet oli alun perin Outworldin (ex-)hallitsija Shao Kahnin luomus, joka on rakennettu lähinnä kuolleiden sotureiden verestä. Sittemin Shao Kahn on siirtynyt ajasta ikuisuuteen, joten Skarlet on periaatteessa vapaa nainen tekemään mitä tahtoo. Olisi kiinnostavaa nähdä, minne hänen tiensä vie.

Skarletin kohdalla ei voida välttää tiettyjä Aleister Crowley -assosiaatioita. En itse ole niin Crowleyn perään, mutta hänen ideoidensa pohjalta pulpahdelleet fiktiiviset punanaiset ovat yleensä olleet herttaisia. Eivät kuitenkaan aina.

Nitara

nitaraOn varmaankin tullut jo selväksi, että tykkään punaiseen pukeutuvista naishahmoista? Joo? Silläkin uhalla, että teitä siellä laajakaistan toisessa päässä jo kyllästyttää, mainitsen toivelistassani myös Nitara-vampyyrin. Hahmo muistuttaa Skarletia siinä mielessä, että heillä molemmilla on erityinen suhde vereen: Skarlet on muodostettu verestä, Nitara puolestaan tarvitsee verta elääkseen, vampyyri kun on. Nitarassa minua kiinnostaa lähinnä hänehn goottilainen habituksensa. Hahmoon liittyvää tarinallista potentiaalia ei ole käsittääkseni käytetty sarjan aiempien pelien tarinoissa kovinkaan kunnianhimoisesti hyväksi, ja toivoa voi, että tämä asia vielä muuttuu.

Meat

meatMeat on varmaankin absurdein hahmo Mortal Kombatin historiassa. Kyse on Shang Tsungin keskeneräiseksi jääneestä, geneettisen kokeen tuloksen syntyneestä olennosta, jolla ei ole persoonallisuutta, identiteettiä tai edes nimeä. Meat on pelkkää yksilöimätöntä lihaa. Hahmon taistelutekniikka on aivan älytön: hän pyrkii tuhoamaan vastustajansa lähinnä mutiloimalla itseään. Hahmon tunnetuimpiin liikkeisiin kuuluu muun muassa Head Roll, jossa Meat heittää vastustajaa omalla päällään. Tekijöillä on ollut tätä keksiessä hauskaa. (Myös Kotal Kahnilla on taipumusta itsetuhoon: hän tapaa silpoa veitsellä käsiään otteluiden aluksi ja päätteeksi. Hänen tapauksessaan oman veren vuodatuksella on kuitenkin pelkästään ritualistinen merkitys – hän ei siis yritä saada vastustajaansa esimerkiksi liukastumaan vereen, kuten Meat tekee.)

Ilmeisesti eksistentiaalinen kriisi koitui Meatin kohtaloksi: ”With the ability to become anyone, Meat lost his sense of identity and disappeared into obscurity”. Olin jo hyväksynyt hiljaa sen, että pelisarjan tekijät ovat hylänneet epäkelvon jauhelihaluomuksensa lopullisesti, kunnes netissä levisi huhu: Meat saattaa kuulua Mortal Kombat X:n toiseen Kombat Packiin. Huh! Elämme jännittäviä aikoja.

Noob Saibot

noob saibotTarvitseeko perustella? Noob Saibot on klassinen hahmo, jonka tarina on tuttu kaikille Mortal Kombatin pelaajille. Kerrataan silti: Noob Saibot tunnettiin ensimmäisessä Mortal Kombat -pelissä nimellä Sub-Zero. Sub-Zeron arkkivihollinen Scorpion kuitenkin surmasi hänet, minkä jälkeen hän nousi Neatherrealmista aaveena ja omaksui uuden taistelijaidentiteetin nimeltä Noob Saibot. – Myöhemmissä Mortal Kombat -peleissä esiintyvä Sub-Zero on itse asiassa alkuperäisen Sub-Zeron nuorempi veli, joka omaksui isoveljensä taistelijaidentiteetin kostaakseen tämän kuoleman. (Sekavaa? Kyllä.)

Noob Saibotissa minua kiinnostavat sekä hänen taustatarinansa että taistelutyylinsä. Hänen tärkein ominaisuutensa taistelijana on teleportaatiokyky, joka helpottaa sekä äkillisiä hyökkäyksiä että puolustautumista. Lisäksi hän kykenee luomaan varjostaan eräänlaisen kaksoiskappaleen itsestään, mikä tuo hahmon taistelutekniikkaan aivan uuden ulottuvuuden. Noob Saibotin tilille kuuluu koko pelisarjan kenties verisin fatality, joka tunnetaan nimellä Make a Wish ja jossa hahmon tuplakappaleen hyödyt käyvät ilmeisiksi.

Se Mortal Kombatista tällä erää! Jäämme odottamaan uutisia sarjan seuraavasta osasta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s