Hihat rullalle ja leka käteen

Taikalyhdyssä on tähän asti vältetty politiikan piiriin kuuluvia aiheita, ja samalla linjalla on tarkoitus jatkaa. Nyt teen pienen poikkeuksen. Löysin nimittäin netistä hassun sketsin, jossa parodioidaan ristiriitaa Keskustan vaalimainonnan ja käytännön politiikan välillä.

Hehheh, mikä hirveä rallatus! ”Vienti Vetää”, ”Toimeentulo Löytyy”, ”Koulutus Mahdollisuudet”, ”Rahat Riittää”… Tämä viimeinen iskulause taisi tosin syyskuussa vaihtua muotoon ”Rahat Loppuvat”.

Sinänsä jännä, että Keskusta on itse julkaissut videon omalla Youtube-kanavallaan. Harva poliittinen ryhmittymä kestää näin julmaa pilaa itsestään saati levittää sitä vapaaehtoisesti, joten hatunnosto Kepulle.  Sitä en tosin aivan tajua, miksi video on julkaistu Kepun kanavalla jo maaliskuussa – siis vaalien kynnyksellä. Noihin aikoihinhan pitäisi kai täyttää netti vaalimainoksilla eikä tällaisella vitsihyymörillä…? Ilmeisesti itseironia puree suomalaisiin, aika messevä vaalivoittohan Kepulle rompsahti. Ottakaa muut puolueet tästä mallia: naurakaa itsellenne. Niin nauraa myös äänestäjäkunta, jos kyyneliltään kykenee.

Näin kaamosajan kynnyksellä yritän välttää kaikenlaisia negatiivisia huomioita ja keskittyä ihmisissä ja ilmiöissä niihin hyviin puoliin. Olen löytänyt myös Juha Sipilästä jotain ainutlaatuista ja hyvää – siis tämän mahtipontisen itseironian tajun lisäksi. Usein poliitikkojen nähdään pyrkivän toimillaan lähinnä turvaamaan oma selustansa ja jatkopaikkansa. ”Vaikeita ratkaisuja” ei tehdä, jos ja kun ne vaarantavat kansansuosion. Sipilään tämä ei päde: kuten suosikkinalleni Björn Wahlroos jo hyvä tovi sitten totesi, hän ”ei näytä välittävän uudelleenvalinnasta”.

Sipilästä sopii ottaa mallia; tällainen asenne voisi olla avain myös oikeudenmukaiseen ja kestävään politiikkaan.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s