Markkinoinnista

Saan melko usein yhteydenottoja, joissa toivotaan mainos- tai markkinointiyhteistyötä. Jos kasinomainostajien ja spämmibottien lähettämiä viestejä ei lasketa, suhtaudun tällaisiin yhteydenottoihin sinänsä positiivisesti. Olen kuitenkin tähän mennessä vastannut kieltävästi lähes kaikkiin kaupallista yhteistyötä okoskeviin ehdotuksiin.

Olen koonnut tälle sivulle markkinoijille ja lukijoille suunnatun tietopaketin siitä, millaista markkinointiyhteistyötä blogini tiimoilta teen ja en tee.

En myy Taikalyhdyssä mainostilaa – ainakaan tällä hetkellä. Tuotto blogissa silloin tällöin vilahtelevista mainoksista menee WordPressille. En voi vaikuttaa blogissa näkyvien mainosten sisältöön tai aiheisiin.

Taikalyhdyssä ei ole sellaisia mainoslinkkejä, joista hyötyisin taloudellisesti, enkä sellaisia ainakaan tällä erää blogiini myöskään lisää. Käytän kuitenkin blogini promootioon Twinglyä, joten teksteissä näkyy melko usein linkkejä suomalaisten kirja- ja elokuvakauppjen verkkosivuille. En hyödy näiden linkkien klikkailusta tai klikkausten jälkeen tehdyistä ostoksista millään tavoin. Ns. affiliate-linkkien lisääminen Taikalyhtyyn ei tällä erää ole teknisesti mahdollista, sillä blogi toimii WordPressin ilmaisversiossa.

Saan silloin tällöin elokuvien levittäjiltä arvostelukappaleita kotikatselutallenteista ja pressilippuja elokuvanäytöksiin. Mikäli olen saanut elokuvan arvostelua varten ilmaisen arvostelukappaleen tai elokuvalipun, mainitsen tästä tekstin yhteydessä. Tämä siitä huolimatta, että minulla ei ole minkäänlaista lain määrittämää velvollisuutta ilmaista näitä asioita juttujen yhteydessä.

Mikäli haluat näkyvyyttä tekemällesi elokuvalle, kirjalle tms., voit ottaa yhteyttä, mutta älä odota liikoja. Taikalyhty ei ole markkinointialusta, vaan kanava aiheille, jotka koen itse inspiroiviksi ja avartaviksi. Jos arvelet minun innostuvan tarjoamastasi sisällöstä, ota toki yhteyttä. Muista kuitekin, etten koskaan kirjoita blogiini mistään vain sen vuoksi, että joku pyytää edustamalleen tuotteelle tai palvelulle näkyvyyttä. Kirjoitan vain, jos innostun asiasta ja jos katson sisällön sopivan Taikalyhdyn raameihin.

En julkaise blogissani mainostajien tuottamaa sisältöä – en, vaikka mainostaja olisi valmis tästä maksamaan. Suosittelen samaa politiikkaa lämpimästi myös muille bloggaajille – miksi näin, siitä voi lukea lisää vaikkapa täältä.

Mikäli haluat edelleen ottaa yhteyttä, ota ihmeessä! :) Minut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta taikalyhtyblogi (at) gmail.com.