Blogista ja kirjoittajasta

Taikalyhty on huhtikuussa 2014 perustettu elokuvablogi. Se ei edusta lajityypiltään niinkään elokuvakritiikkiä, vaan pikemmin elokuva-aiheista päiväkirjaa. Pyrin katsomaan elokuvia mahdollisimman laajalla skaalalla ja kirjoittamaan blogiin kaikista katsomistani elokuvista ja tv-sarjoista.

Taikalyhty syntyi ennen kaikkea elokuva- ja sarjablogiksi, mutta kirjallisuus ja videopelit hiipivät osaksi blogin aihepiiriä alkuvuodesta 2015. Silloin tällöin kirjoitan blogissa myös musiikin ilmiöistä.

Pyrin kirjoittamaan spoilerivapaasti. Mikäli jokin blogiteksti ei tätä periaatetta noudattele, ilmaisen sen selkeästi tekstin alussa. Silti on tunnustettava se tosiasia, että ihmisten spoileriherkkyys vaihtelee. Vaikka kirjoittaja kuinka vakuuttelisi omaa spoilerisensitiivisyyttään, lukija toimii elokuvista lukiessaan aina omalla vastuullaan.

Pidän erityisesti tyylipainotteisesta elokuvailmaisusta. Sen sijaan tiukan juonivetoiset elokuvat eivät yleensä ole minua varten. En periaatteessa hyljeksi mitään lajityyppiä, joskin yli-imelän romanttisen hömpän ja päättömän toimintakohelluksen yritän parhaani mukaan jättää katsomatta. Ohjaajista minulle tärkeimpiä ovat Federico Fellini, Peter Greenaway, Alejandro Jodorowsky, Michael Haneke sekä Kenneth Anger.

Kirjoitusten kommentointi on sallittua ja suotavaa. Palaute, kysymykset ja tiedustelut ovat tervetulleita myös sähköpostitse. Uusista päivityksistä pysyt kärryillä esimerkiksi tykkäämällä Taikalyhdyn Facebook-sivusta.

Toivottavasti viihdyt Taikalyhdyn kirjoitusten parissa!
— Heini (taikalyhtyblogi AT gmail.com)